Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62265
Title: Геопросторовий аналіз потенційної радононебезпеки у місті Києві з використанням геоінформаційних технологій
Authors: Маковський, Микита Дмитрович
Keywords: кваліфікаційна робота
геопросторова оцінка
потенційна радононебезпека
геоінформаційні технології
розломна тектоніка міcта Києва
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Маковський М.Д. Геопросторовий аналіз потенційної радононебезпеки у місті Києві з використанням геоінформаційних технологій. – Кваліфікаційна (дипломна) робота випускника освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 101 «Екологія». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 83 с.
Abstract: Кваліфікаційна роботи присвячена визначенню локації потенційної радононебезпеки шляхом створення результуючої електронної карти в ArcGIS. Проведено аналіз стану радонової проблеми в Україні з метою визначення її актуальності для території міста Києва. Досліджено та обґрунтовано використання дистанційних методів для оцінки потенційної радононебезпеки. Проаналізовано геологічні та геоморфологічні дані, провеедено на їх основі геопросторове моделювання щільності лінеаментів на території міста Києва. Встановлено, що найбільший рівень ризику радонової небезпеки міста Києва спостерігається переважно у правобережних районах, зокрема Святошинський, Солом’янський (зокрема, масив Відрадний) та Голосіївський (станція метро «Виставковий центр» та Жуків острів). В цілому передбачається, що територія західної частини Києва (правий берег) є більш радононебезпечною, що також підтверджується більшою концентрацію розломів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник: докт. техн. наук, професор Дудар Тамара Вікторівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62265
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипл_маг_Маковський_2023.pdfКваліфікаційна_робота2.27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.