Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52180
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКорнієнко, Ірина Михайлівна-
dc.contributor.authorМаджд, Світлана Михайлівна-
dc.date.accessioned2021-07-14T08:59:44Z-
dc.date.available2021-07-14T08:59:44Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationКорнієнко І.М. Науково-практичні засади біотехнології дозрівання тіста в умовах стимульованої мікрогравітації / І.М. Корнієнко, С.М. Маджд // Topical issues of new medicines development: XXVІІI Міжнарод. Наук.-практич. конф. 18-19 березня 2021 р.: тези доп. – Харків: НФаУ, 2021. – С. 232-235uk_UA
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52180-
dc.description.abstractАнтропогенно-техногенний вплив на довкілля постійно збільшується і досягає критичних значень, що позначилось значною мірою на деградації ґрунтового покриву. Погіршуються фізичні і хімічні властивості ґрунтів, зростають площі деградованих земель, забруднених атмосферними викидами і стічними водами, хімічними речовинами і радіонуклідами. Найчастіше ґрунт забруднюється недостатньо очищеними стічними водами, сполуками металів та органічними речовинами, оливами, дьогтем, пестицидами, вибуховими й токсичними речовинами, радіоактивними, біологічно активними горючими матеріалами, азбестом та іншими шкідливими продуктами. Актуальним питанням сьогодення являється припинення широкомасштабної деградації природного середовища (передусім ґрунтів), яка спричинена екологічною недосконалістю існуючих технологій та іншими видами антропогенних навантажень. До перспективних напрямків оздоровлення ґрунтів відносяться біотехнології використання біоб’єктів - бактерій, нижчих грибів, рослин, дощових черв’яків в практиці відновлення природного навколишнього середовища. Особливістю біооб’єктів являється висока продуктивність, специфічність діяльності, пластичність до складу біодегадованих відходів, порівняно низька вартість робіт.uk_UA
dc.publisherНаціональний фармацевтичний університетuk_UA
dc.subjectбіотехногогіїuk_UA
dc.subjectекологічна безпекаuk_UA
dc.subjectдовкілляuk_UA
dc.subjectмікрогравітаціяuk_UA
dc.subjectздоров"яuk_UA
dc.subjectнаселенняuk_UA
dc.titleНауково-практичні засади біотехнології дозрівання тіста в умовах стимульованої мікрогравітаціїuk_UA
dc.typeThesisen
Appears in Collections:Матеріали конференцій співробітників кафедри екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Харків.pdf177.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.