Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50604
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧуба, Святослав-
dc.date.accessioned2021-05-20T08:42:04Z-
dc.date.available2021-05-20T08:42:04Z-
dc.date.issued2021-04-
dc.identifier.citationЧуба С.В. Вплив умов екстракції кави на інгібування бактерій та дріжджів // Політ. Сучасні проблеми науки: тези доповідей XХI Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених, 5-9 квітня 2021 р. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021.- С.76-77uk_UA
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50604-
dc.description1. Руденко А.А. Митне оформлення кави меленої вітчизняного та імпортного виробництва та особливості її товарознавчої експертизи. Харків, 2019. – 54 с. 2. The Nutrition Source. Coffee URL: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/food-features/coffee. 3. Researchers document impact of coffee on bowels URL: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2019-05/ddw-rdi051719.phpuk_UA
dc.description.abstractІсторія кави містить в собі більше десяти століть, вона встигла стати напоєм жебраків та королів, її вживають на усіх континентах, та навіть, за межами атмосфери Землі. За статистичними підрахункам, щорічно людство випиває більше 400 мільярдів філіжанок кави, з кожним роком, це неймовірне число лише збільшується. Офіційна історія цього напою в Україні починається з кінця 17 століття, коли комендантом Києва став Патрік Гордон, він був шотландцем, офіційно першим саме він привіз каву до нашої країни. У сирих кавових зернах присутні такі мінеральні речовини, як: калій, магній, кальцій, натрій, залізо, марганець, рубідій, цинк, мідь, стронцій, а також сліди хрому, ванадію, барії, нікелю, кобальту, свинцю, молібдену, титану і кадмію. Вміст окремих мінеральних елементів залежить від сорту кави, району зростання, способу обробки, виду мінеральних добрив, що вносилися до ґрунту, а також вживаних засобів захисту рослин. Під час обсмажування кави вміст мінеральних речовин підвищується до 5-7%, що пов'язане з великими втратами сухої речовини. Також в каві виявлені такі вітаміни і ферменти, як: тіамін (вітамін В1), рибофлавін (В2), нікотинова кислота (РР), піридоксин (В6), вітамін В12 і Токоферол (Е)uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectекстракціяuk_UA
dc.subjectкаваuk_UA
dc.subjectінгібуванняuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.subjectбактеріїuk_UA
dc.subjectсировинаuk_UA
dc.titleВпдив умов екстракції кави на інгібування бактерій та дріжджівuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека, інженерія та технології. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18_Чуба С.В - Святослав В`ячеславович Чуба.pdfТези конференції298.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.