Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44031
Title: Ейдетика як технологія навчання іноземної мови
Authors: Коваленко, Ольга Олександрівна
Keywords: ейдетика
технологія навчання
іноземна мова
мнемотехніка
вербально-логічне мислення
графічний спосіб
Issue Date: Mar-2018
Publisher: Талком, Київ
Citation: Коваленко О.О. Ейдетика як технологія навчання іноземної мови // Національна ідентичність в мові і культурі: зб. наук. праць / за заг.ред. А.Г. Гудманяна, О.Г. Шостак. – К.: Талком, 2018. – С.123-125
Abstract: В наш час існує багато методів і способів викладання іноземної мови. На наш погляд, методи ейдетики та мнемотехніки тісно пов’язані з вивченням лексики та переказуванням текстів іноземною мовою. Для початку розглянемо семантику цих понять. Ейдетика визначає методи, в основі яких лежить образне мислення, як зазначав А.Р. Лурія. Мнемотоехніка, в свою чергу, визначає методи, засновані на вербально-логічному мисленні. Тут мова йде про способи запам’ятовування. Як відомо, методи ейдетики можуть бути різноманітними: запам’ятовування слів, віршів, текстів, чисел та ін. Вони покращують увагу, зорову та слухову пам’ять, вербальне й невербальне мислення, сприяють розвитку творчої уяви. Це ігрова методика, яка дає можливість нестандартно відноситись до процесів пізнання та навчання. За допомогою таких методів можна швидко та легко вивчити термінологію, тексти з певної теми.
Description: Література 1. Антощук Є. В. Знакомьтесь ваша память: Скорая медицинская помощь от Украинской школы эйдетики / Євген Всеволодович Антощук. – Киев: Издатель А.Н. Эшке; Вирій, 2009. – 1996 с. 2. Лурия А. Р. Маленькая книжка о большой памяти / А. Р. Лурия. – М: Эйдос, 1994. – 96 с. 3. Матюгин И. Ю. Эффективная память / И. Ю. Матюгин. – М.: РИПОЛ классик, 2005. – 544 с.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44031
ISBN: 978-617-7397-78-5
Appears in Collections:Національна ідентичність в мові і культурі. ХІ Міжнародна конференція

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovalenko.pdf148.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.