Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41031
Title: Practical-oriented approach in preschool teacher’s professional education in Ukrainian and Western European countries
Authors: Мельник, Наталія Іванівна
Довбня, Софія Олегівна
Keywords: фахівці дошкільної освіти
компетентність педагога
практико- орієнтований підхід
парадигма освіти
освітньо-професійні програми
практика професійної діяльності
Issue Date: 2019
Publisher: Професійний розвиток педагога в світлі євроінтеграційних процесів: колективна монографія / за наук. ред. проф. Цвєткової Ганни ‒ Hameln : InterGING, 2019. – P. 311-338.
Abstract: У дослідженні розкрито теоретико-прикладні засади впровадження практико-орієнтованого підходу у професійній підготовці фахівців дошкільної освіти в українських та західноєвропейських закладах вищої освіти. Практико-орієнтований підхід потрактовано як комплекс педагогічних умов, спрямованих на формування професійної компетентності педагога в процесі безпосередньої навчальної діяльності та практики. Визначено, що основним засобом реалізації практико-орієнтованого підходу є практико-орієнтовані завдання, а важливою умовою їх застосування є складання коректних умов цих завдань, що дозволяють студентам без ускладнень самостійно формулювати проблеми професійного характеру, ставити мету їх розв’язання, виділяти шляхи досягнення поставленої мети і аналізувати досягнуті результати залежно від специфіки умов кожного конкретного завдання. Встановлено, що впровадження практико-орієнтованого підходу вимагає від викладача закладу вищої освіти наявності компетенцій щодо сутності інноваційних технологій професійної підготовки змісту та структури методичного забезпечення самостійної роботи студентів і специфіки її організації, методології розробки і застосування тестових завдань, індивідуальних завдань на основі виробничих ситуацій.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41031
Appears in Collections:Монографії, автореферати НПП кафедри іноземних мов і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.Мельник_Н_Моногр.Tsvetkova 2019.pdfколективна монографія3.77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.