Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34829
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМоскалець, Т. З.-
dc.contributor.authorТарасюк, Сергій Іванович-
dc.contributor.authorГриник, І. В.-
dc.contributor.authorМоскалець, В. В.-
dc.contributor.authorБуняк, Н. М.-
dc.contributor.authorМоскалець, В. І.-
dc.contributor.authorРибальченко, В.К.-
dc.date.accessioned2018-05-31T17:39:22Z-
dc.date.available2018-05-31T17:39:22Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationМодифікаційна мінливість нового сорту пшенично-житнього амфідиплоїду за екологічними, господарсько-цінними та молекулярно-генетичними показниками/ Т. З. Москалець, І. В. Гриник, С.І.Тарасюк, В. В. Москалець, Н. М. Буняк, В. І. Москалець, В.К.Рибальченко //Електронний науковий журнал «Проблеми екологічної біотехнології»// - № 2. – 2015. – 17 стр.uk_UA
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34829-
dc.description.sponsorshipВивчено екологічні, господарсько-цінні та молекулярно-генетичні особливості нового сорту тритикале. Показано, що новостворений сорт Вівате Носівське виведений способом індивідуального добору з гібридної комбінації ([Августо х NE 312] х К 9844) і виділений за адаптивністю і резистентністю проти комплексу несприятливих абіотичних і біотичних чинників, проти вилягання і проростання зерна в колосі, і є екологічно стабільним за продуктивністю в умовах полісько-лісостепового і лісостепового екотопів, формує високу врожайність (понад 9 т/га) і якість зерна (близько 16 % білка) за своєчасного використання науково-обґрунтованих елементів агротехніки. Визначено, що в крохмалі зерна цього сорту містить високий (до19,8 %) вміст амілопектину, порівняно з амілозою, що підтверджується консистенцією тіста, його числом падіння та в’язкістю й придатністю для випікання хлібобулочних виробів. Ця особливість сорту зумовлена наявністю в генотипі рецесивного алеля (b) гена Wx-A1, який відповідає за блокування синтезу гранулозв’язуючої крохмальсинтетази.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЕлектронний науковий журнал «Проблеми екологічної біотехнології»uk_UA
dc.subjectтритикале озимеuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectмодифікаційна мінливістьuk_UA
dc.subjectмолекулярно-генетичні особливостіuk_UA
dc.titleМОДИФІКАЦІЙНАМІНЛИВІСТЬ НОВОГО СОРТУ ПШЕНИЧНО- ЖИТНЬОГО АМФІДИПЛОЇДУ ЗА ЕКОЛОГІЧНИМИ, ГОСПОДАРСЬКО-ЦІННМИ ТАМОЛЕКУЛЯРНО-ГЕНЕТИЧНМИ ПОКАЗНИКАМИuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.subject.udc631.1.342:631.526.3:351.777.6-
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
240.pdf2.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.