Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59518
Title: Право на життя та обмеження прав в умовах війни
Authors: Войцехівська, К.В.
Keywords: право на життя
обмеження прав
умови війни
міжнародні договори
Issue Date: 18-May-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Войцехівська К.В. Право на життя та обмеження прав в умовах війни // VІ Міжнародний молодіжний науковий юридичний форум: [Матеріали форуму, м. Київ, Національний авіаційний університет, 18 травня 2023 р.] – с. 51 – 53.
Abstract: Право на життя – це абсолютне, природне і невід’ємне право людини, яке зафіксоване в ст. 3 Загальної декларації прав людини та в ст. 6 Міжнародного Пакту про громадянські і політичні права. Це право проголошено і в Європейській конвенції про захист прав людини і основних свобод, а також в інших міжнародних правових документах і конституціях багатьох країн світу. Так, право на життя охороняється законом, і ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Зокрема, відповідно до положень ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави
Description: 1. Подковенко Т.О., Бобер С.Ю. Право на життя як найвища цінність Порівняльно-аналітичне право. 2016. № 3. С. 34-38. 2. Право на життя в умовах війни?!: веб-сайт. URL: https://law.chnu. edu.ua/pravo-na-zhyttia-v-umovakh-viiny/ (дата звернення 25.04.2023). 3. Які права можуть порушуватись під час війни і як їх захистити?: веб-сайт. URL: https://visitukraine.today/uk/blog/700/yaki-prava-mozut-porusuvatis-pid-casviini-i-yak-ix-zaxistiti (дата звернення 25.04.2023). 4. Пильгун Н.В., Плис Н.В. Права людини як фундаментальна цінність в українському суспільстві. Наукові праці Національного авіаційного університету. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право»: зб. наук. пр. Київ: НАУ, 2022. № 4(65). С. 65-71.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59518
Appears in Collections:Матеріали науково-практичних конференцій кафедри теорії та історії держави і права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
войцехівська.pdf247.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.