Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59470
Title: Людський фактор при технічному обслуговуванні авіаційної техніки
Authors: Дмитрієв, С.О.
Бурлаков, В.І.
Салімов, Р.М.
Пучков, Ю.П.
Попов, О.В.
Keywords: людський фактор
авіаційна техніка
технічне обслуговування
повітряне судно
психофізиологічний стан
працездатність
Issue Date: 2011
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Людський фактор при технічному обслуговуванні авіаційної техніки: навч.посіб. / С.О. Дмитрієв, В.І. Бурлаков, Р.М. Салімов, [та ін.]. - К.: НАУ, 2011. - 184 с.
Abstract: На сучасному етапі глибоких економічних і соціокультурних трансформацій суспільства одним зі стратегічних завдань розвитку нашої держави є виховання молодого покоління в дусі справжнього патріотизму, коли б нова генерації українців могла взяти на себе відповідальність за долю і майбутнє вітчизняної цивільної авіації (ЦА), а також була готова до ефективної професійної діяльності, продуктивної соціальної взаємодії, розкриття творчого особистісного потенціалу. Виходячи з цього, авторський колектив зробив спробу створити навчальний посібник, в якому матеріал: - професійно спрямований - допомагає майбутнім інженерам відшукати власний шлях для реалізації себе у сфері професійної взаємодії і зростання, розкрити всі їхні приховані можливості, виховує в них упевненість, віру в свої сили; -науковий - розкриває перед студентами простір наукових досліджень, спонукає їх до дослідницької роботи; - актуальннй - пов`язує навчальний матеріал із сучасними потребами ЦА та проблемами забезпечення безпеки польотів (БП); - сучасний - теоретичний матеріал доповнюється практичними результатами, відповідає вимогам ІСАО та міжнародним стандартам у галузі людського фактора, адаптований до сучасних умов і специфіки викладання у технічних ВНЗ.
Description: Розглянуто питання, пов'язані з помилковими діями авіаційних фахівців у процесі технічного обслуговування повітряних суден, характеристики працездатності й обмеження людини, фактори, що впливають на якість роботи фахівців та знижують рівень безпеки польотів. Подано рекомендації щодо запобігання наслідкам помилок авіаційних фахівців та забезпечення якості технічного обслуговування повітряних суден. Для студентів вищих навчшіьних закладів.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59470
ISBN: 978-966-598-695-9
Appears in Collections:Навчальні посібники викладачів кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Людський фактор при ТО АТ.pdf39.83 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.