Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/26590
Title: Оцінювання точності позиціонування за інформацією системи ACAS
Authors: OSTROUMOV, Ivan Victorovich
Issue Date: 2013
Publisher: ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Проблеми та перспективи розвитку авіації та космонавтики» 23 – 24 жовтня 2013 року – Київ, 2013. – С. 12.
Citation: 38. Чаплінський Д.В. Оцінювання точності позиціонування за інформацією системи ACAS/ Д.В. Чаплінський, І.В. Остроумов // ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів «Проблеми та перспективи розвитку авіації та космонавтики» 23 – 24 жовтня 2013 року – Київ, 2013. – С. 12.
Abstract: Бортові cистеми попередження небезпечних зближень літаків у повітрі (Airborne Collision Avoidance System – ACAS) призначені для допомоги пілоту ПК у запобіганні зіткненням у повітряному просторі. Повідомляє пілота ПК про повітряний рух навколо. ACAS уявляє собою систему дистанційного спостереження, що періодично випромінює сигнали запиту, які приймаються іншими ПК. Забезпечує огляд навколишнього повітряного простору на випадок виявлення інших ПК з відображенням їх на дисплеї. Крім того, ACAS оцінює потенційну можливість зіткнення у повітрі з іншими ПК та у випадку наявності такої загрози формує повідомлення до обох пілотів, що дозволяють розвести ПК у вертикальній площині та уникнути зіткнення
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/26590
Appears in Collections:Наукові статті кафедри аеронавігаційних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
01.pdf289.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.