Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58528
Title: Аналіз достатності власного капіталу банківської установи та шляхи її зростання
Authors: Сотник, Анастасія Максимівна
Keywords: аналіз
власний капітал
банківська установа
достатність
фінансові результати
шляхи
зростання
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сотник А. М. Аналіз достатності власного капіталу банківської установи та шляхи її зростанняі.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 67 с.
Abstract: В сучасних умовах першим питанням порядку денного є захист України від зовнішньої агресії і національна безпека. Важливою її складовою є енергетична безпека як захищеність національних інтересів у сфері забезпечення доступу до надійних, стійких, доступних і сучасних джерел енергії. При цьому мають дотримуватися принципи надійності, безпечності, ефективності, екологічності. Задачі їх реалізації ускладняються в умовах воєнного стану і окупації територій з покладами енергоносіїв, руйнування генеруючих і передавальних енергетичних потужностей. За окреслених обставин загрози енергетичній безпеці України зросли і отримали довготривалий характер. Вони негативно впливають на стійкість функціонування енергетичного сектору як його здатність підтримувати штатний режим роботи, фінансувати операційну та інвестиційну діяльність, оновлення пошкоджених енергетичних потужностей, соціальний захист працівників, постраждалих через війну. Кризова військово-економічна ситуація в країні загострює фінансові ризики в енергетиці, що може призвести до припинення, або зниження рівня енергозабезпечення. суб’єкти енергетичної безпеки - органи державної влади, органи місцевого самоврядування, організації і банківської установи ПЕК та організації, які провадять діяльність в суміжних секторах економіки, що здійснюють комплекс заходів, спрямованих на управління ризиками у сфері енергетичної безпеки. Європейська інтеграція і вимоги синхронізації потребують інноваційного оновлення національної енергетичної системи і фінансування значного обсягу капітальних вкладень. Брак інвестицій може обернутися створенням умов для реалізації викликів та загроз, сформованих на енергетичних ринках. Вимоги зниження достатності власного капіталу потребують реформування енергетичної політики, яка формувалася під політичним впливом в інтересах окремих стейкхолдерів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту:доктор економічних наук, професор Ярошевська Оксана Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58528
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сотник А.М._2023.pdfДипломна робота839.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.