Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58525
Title: Система віддаленого моніторингу параметрів генератора
Authors: Дубенчук, Богдан Вячеславович
Keywords: кваліфікаційна робота
апаратне забезпечення
метеостанція
програмне забезпечення
мікроконтролер
супутникова система навігації
моделювання
Issue Date: 27-Feb-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Дубенчук Б. В. Система віддаленого моніторингу параметрів генератора. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 78 с.
Abstract: Електроенергія в житті сучасного суспільства набула величезного значення, за допомогою неї створюються практично всі суспільні блага. Електроенергія використовується у всіх сферах людського буття. Відповідно, задача забезпечення стабільного енергопостачання є важливою в даний час. Проблеми безперебійного постачання електроенергією різних електротехнічних пристроїв є актуальними на даний момент. Одним із найнадійніших рішень щодо постачання електроенергії в аварійних умовах є застосування дизель-генераторних агрегатів. Генератори використовуються як державними організаціями, так і приватними підприємствами, і також окремими людьми. При експлуатації генераторів їх власники стикаються з проблемами відслідковування за рівнем палива, оливи та температурою даного пристрою. Проблеми з пальним температурою можуть призвести до пошкодження приладу і, навіть, до жертв серед людей. Тому особливу значущість у забезпеченні безвідмовної експлуатації генераторів набуває система моніторингу та управління, яка дозволяє своєчасно виявляти передумови для відмов та аварійних ситуацій та своєчасно їх усувати. Це забезпечить більш надійну експлуатацію генераторів і подовжить термін його служби. Одними з основних проблем при роботі генератора є його перегрівання, тому система моніторингу повинна зосередитися саме на відслідковування такого класу проблем. Отже, тема дипломної роботи є актуальною.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник роботи: к. т. н., доцент кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Василенко Микола Павлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58525
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дубенчук.pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою2.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.