Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58447
Title: Інтелектуальна медична діагностична система хвороб серцевих клапанів
Authors: Ваганов, Владислав Вадимович
Keywords: кваліфікаційна робота
інфекційний ендокардит
ехокардіографія
діагностична система
лабораторна діагностика
згортковий шар
функції активації
Issue Date: 27-Feb-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ваганов В. В. Інтелектуальна медична діагностична система хвороб серцевих клапанів. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 97 с.
Abstract: Кожна людина у своєму житті обов'язково зіштовхується із серцево-судинними порушеннями. Вікові зміни органів і тканин, обмінні порушення призводять до гіпертонії, гіпертрофії міокарда, інфарктам, інсультам, серцевій недостатності, атеросклерозу судин та іншого, що скорочує життя і викликає цілий ряд обмежень. Ці явища настільки стрімко наростають і молодіють, що навіть Всесвітня Організація Охорони здоров'я зняла тривогу. Занадто рано в сучасної людини через погіршення кровотоку знижується працездатність, пам'ять, інтелект, зір, слух, переносність навантажень і т.п. Через раптові судинні катастрофи – інфаркти та інсульти ідуть з життя чи стають інвалідами порівняно молоді люди на вершині кар'єри, чи в той період, коли вони досягли бажаного соціального статусу. Попри велику увагу сучасної медицини до цієї проблеми, на жаль, досягнення тут більш ніж скромні. Серцево-судинні захворювання найчастіше виникають на фоні порушення кровообігу. На жаль, замість того, щоб ліквідувати ці порушення і відновити кровообіг, сучасна терапія в основному орієнтована лише на зменшення наслідків цих порушень. В результаті замість виліковування досягається лише гальмування патології та виникає довічна залежність хворого від препаратів. Постійне приймання хімічних засобів через їх виражену побічну дію викликає все більше додаткових захворювань. Усе вище перелічене показує що розробка інтелектуальної медичної діагностичної системи хвороб серцевих клапанів інфекційного ендокардиту є дуже актуальним для України.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник роботи: д.т.н., профессор, зав. кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Синєглазов Віктор Михайлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58447
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ВАГАНОВ.pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою2.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.