Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58274
Title: Підвищення економічної ефективності діяльності транспортних підприємств
Authors: Ходаченко, Юлія Олександрівна
Keywords: дипломна робота
ефективність
ефект
прибуток
витрати
фінансові результати компанії
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ходаченко Ю.О. Підвищення економічної ефективності діяльності транспортних підприємств. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 87 с.
Abstract: Об’єкт дослідження – транспортно-логістична компанія ТОВ «ДСВ Логістика». Предмет дослідження – теоретичні та практичні засади оцінювання ефективності діяльності компанії та виявлення резервів її підвищення. Метою випускної роботи є зробити оцінку економічної ефективності транспортно-логістичного підприємств задля виявлення резервів її підвищення. Методи дослідження: наукового узагальнення, аналізу та синтезу, порівняння – для вивчення та обґрунтування теоретичних підходів, економікостатистичні методи – для упорядкування та обробки інформації; графічні методи – для побудови графіків, що ілюструють основні тенденції. У першому розділі випускної роботи досліджено теоретичні основи оцінювання ефективності компанії, виявлено традиційні методи та показники, за якими зазвичай проводять оцінку та сучасні нові комплексні методи, що комплексно характеризують результативність компанії. Другий розділ роботи присвячено аналізу основних техніко-економічних показників ТОВ «ДСВ Логістика» та показників його оцінки. Крім того виявлено резерви підвищення ефективності. В роботі було проаналізовано показники, які показують діяльність компанії та досліджено показники рентабельності. Аналіз показав, що ТОВ «ДСВ Логістика» необхідно збільшувати величину доходів для того, аби мати змогу сплачувати рахунки з поточних зобов’язань. Для того, щоб покращити дану ситуацію необхідно збільшити товаропотік, оптимізувати витрати і завдяки цьому підвищити загальну ефективність компанії.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Командровська Вероніка Євгенівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58274
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2022_051_ЕП_Ходаченко_Ю._О..pdfДипломна робота348.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.