Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56424
Title: Аналіз оборотного капіталу підприємства та шляхи прискорення його оборотності
Authors: Мацкевич, Володимир Олександрович
Keywords: аналіз
оборотний капітал
підприємство
шляхи прискорення
оборотність
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мацкевич В.О. Аналіз оборотного капіталу підприємства та шляхи прискорення його оборотності. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 8 с.
Abstract: Фінансовий аналіз оборотного капіталу у ринковій економіці є однієї з найважливіших функцій управління. Становлення ринкових відносин потребує розробки утримання, методології і методики фінансового аналізу з урахуванням особливостей перехідного до ринкової економіки періоду і міжнародного досвіду.Фінансовий аналіз оборотного капіталу являє собою засіб накопичення, трансформації і використання інформації фінансового характеру, що має ціллю: оцінити поточний і перспективний фінансовий стан підприємства, оцінити можливі і доцільні темпи розвитку підприємства з позиції фінансового їхній забезпечення; виявити доступні джерела засобів і оцінити можливість і доцільність їхньої мобілізації; спрогнозувати положення підприємства на ринку капіталів. В основі фінансового аналізу оборотного капіталу лежить аналіз фінансової звітності. Для України цей фрагмент фінансового аналізу має пріоритетне значення в силу ряду обставин, зокрема, недостатня розвиненість фінансового ринку знижує значимість такого фрагмента, як аналіз ризиків тощо. В умовах планового соціалістичного господарства фінансовий аналіз був трансформований в аналіз господарської діяльності. Відбулося це по таких причинах: природне (у рамках соціалістичної економіки) приниження ролі комерційних обчислень, посилення контрольної функції, домінування аналізу відхилень фактичних значень показників від планових, зниження значимості балансу як інструмента фінансового управління. Аналіз був віддалений від бухгалтерського обліку, його фінансова природа вихолощувалась; по суті, він перетворювався в техніко-економічний аналіз (аналіз показників виробництва, реалізації, праці і заробітної плати тощо).
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Ярошевська Оксана Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56424
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мацкевич В.О._2022.pdfДипломна робота281.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.