Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56421
Title: Оцінка фінансових результатів діяльності підприємства та шляхи їх покращення
Authors: Тирса, Наталія Олексіївна
Keywords: оцінка
діяльність
фінансові результати
шляхи
сгд
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тирса Н.О.Оцінка фінансових результатів діяльності підприємства та шляхи їх покращення. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 9 с.
Abstract: Прибуток є найважливішим якісним показником ефективності господарсько-фінансової діяльності СГД і є певну форму додаткового продукту в умовах товарно-грошових відносин. Саме прибуток за умов ринкових відносин становить основу економічного розвитку СГД, забезпечуючи його життєздатність. Він виступає не лише як основне джерело фінансування діяльності СГД, а й як найважливіша складова доходів державного та місцевого бюджетів.Прибуток – це сума, на яку доходи перевищують пов'язані з нимивитрати. За величиною прибутку визначають рівень віддачі (ефективність) авансованих коштів та дохідність вкладень у активи СГД. Його оцінки використовують для визначення відносної ефективності господарювання у формі показників рентабельності.СГД будь-яких організаційно-правових форм прагнуть максимізації прибутку. Це випливає з основних функцій, які він виконує, а саме:- очікуваний прибуток є основою ухвалення інвестиційних рішень;- одержаний прибуток виступає індикатором успішності господарської діяльності;- частина отриманого прибутку є джерелом самофінансування; - інша частина прибутку використовується як винагорода власникам капіталу.Для встановлення, оцінки та кількісного виміру причин, що спричинили зміну прибутку, оптимізації величини валового доходу, виявлення резервів зростання прибутку використовується інструментарій економічного аналізу.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 053 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: доктор економічних наук, професор Ярошевська Оксана Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56421
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тирса Н.О._2022.pdfДипломна робота250.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.