Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56419
Title: Аналіз кредитоспроможності страхової компанії та шляхи її покращення
Authors: Шубіна, Ірина Олександрівна
Keywords: аналіз
методика
сутність
оцінка
страхова компанія
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шубіна І.О. Аналіз кредитоспроможності страхової компанії та шляхи її покращення. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 9 с.
Abstract: З розвитком ринкових відносин в Україні одночасно відбувається зростання попиту суб’єктів господарювання на кредити від банківських установ. Через що, банківські установи повинні приділяти достатню увагу проблемам оцінки кредитоспроможності позичальника, перш за все для забезпечення власної фінансової безпеки. Зараз більшість банків розробляють власні системи оцінювання кредитоспроможності потенційних клієнтів, з огляду на конкретні умови угоди, спеціалізацію банку, його конкурентоспроможність, позиції на ринку, стан взаємовідносин з клієнтами, економічну та політичну ситуацію в країні тощо.Зрозуміло, що ключову роль у кредитоспроможності потенційного позичальника відіграє оцінка його фінансового стану. Для банку вона означає зменшення кредитного ризику через можливість настання фінансових труднощів у боржника, а для позичальника - знання платоспроможності та довгострокової фінансової стійкості для формування та прийняття стратегічних і тактичних рішень стосовно подальшого фінансування виробництва і реалізації продукції.Тому одним з найважливіших завдань банківської системи є здійснення ефективної оцінки кредитоспроможності позичальників, що робить обрану тему дослідження актуальною. Адже саме кредитні операції становлять основну частину доходів банку, а їх результати у значній мірі залежать від правильного вибору методів та дотримання умов кредитування, що особливо важливо в умовах надзвичайного стану.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Горбачова Оксана Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56419
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шубіна І.О._2022.pdfДипломна робота642.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.