Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56415
Title: Аналіз фінансового стану страхової компанії та шляхи його зміцнення
Authors: Заяць, Юлія Анатоліївна
Keywords: фінансовий аналіз
фінансовий стан
платоспроможність
ліквідність
рентабельність
банкрутство
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Заяць Ю.А. Аналіз фінансового стану страхової компанії та шляхи його зміцнення.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінансова, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 9 с.
Abstract: Результати та отриманий прибуток від ведення певної діяльності здебільшого залежать від того, наскільки ефективно використовуються фінансові ресурси, які сприяють розвитку самої компанії. Аби страхова компанія залишалася конкурентоспроможною на ринку страхових послуг та не зазнала банкрутства, треба своєчасно за допомогою фінансового аналізу визначати та усувати можливість виникнення недоліків у фінансовій діяльності страхової компанії та її платоспроможності. Постійний розвиток та підтримка діяльності страхової компанії потребують неабияких знань в управлінні фінансами, структурі та складі капіталу, проведенні інвестиційної діяльності тощо.Відповідно можна виокремити дві якісних оцінки фінансового стану.Позитивний фінансовий стан означає, що усі наявні ресурси використовуються з ефективністю, компанія має можливість повністю та вчасно відповідати по своїм поточним зобов’язанням, існує достатня кількість активів та капіталу для того, аби виключити ризик банкрутства компанії, прибуток від діяльності зростає.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Горбачова Оксана Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56415
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Заяць Ю.А._2022.pdfДипломна робота283.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.