Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56414
Title: Аналіз податкової політики підприємства та шляхи її реалізації в умовах воєнного стану
Authors: Дідківська, Дарина Вікторівна
Keywords: аналіз
стандарти
підприємство
фінансова
податкова звітність
податкове навантаження
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Дідківська Д.В. Аналіз податкової політики підприємства та шляхи її реалізації в умовах воєнного стану.– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 9 с.
Abstract: Чим складніша податкова система, тимбільше вона має приховані можливості для ухилення від податків. Велика кількість норм Податкового Кодексу України та інших нормативних документів з питань оподаткування є складною системою. В умовах військового стану погіршуються умови реалізації одного з базових принципів побудови системи оподаткування – доступності, оскільки забезпечення дохідливості норм податкового законодавства до платників податків ускладняється. Для вирішення цієї проблеми необхідно налаштувати систему оподаткування до умов воєнного часу. Перехідна модель економіки, яка сьогодні існує в Україні, та потреби відбиття ворожої агресії вимагають від структури податкової системи вибір та реалізацію через адміністративні і демократичні інструменти суспільних пріоритетів щодо існуючих фінансових можливостей. Сьогодні держава не в змозі забезпечити у повному розмірі ефективність використання фінансових ресурсів, що мобілізуються за допомогою податків у своє розпорядження.Тому для України є важливим моментом удосконалення методів реформування системи оподаткування з урахуванням зниження обсягів валового внутрішнього продукту через військові дії, втрату виробничих потужностей через ворожі бомбардування та окупацію. Налаштування податкової політики підприємств на рійки воєнного часу дозволить забезпечити міцний тин для лінії фронту, сповільнити темпи скорочення обсягів виробництва, збільшити продуктивність праці і компенсувати втрати бюджету через зниження рівня оподаткування та скорочення податкової бази.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит». Керівник проекту: кандидат економічних наук Жам Олена Юріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56414
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дідківська Д.В._2022.pdfДипломна робота264.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.