Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56197
Title: Функціональна асиметрія мозку та стратегії ведення поєдинку у спортивній боротьбі
Authors: Турлиханов, Д.Б.
Воронцов, А.В.
Keywords: боротьба
поєдинок
асиметрія мозку
стратегія
система підготовки
єдиноборства
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Турлиханов Д.Б., Воронцов А.В. Функціональна асиметрія мозку та стратегії ведення поєдинку у спортивній боротьбі // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 140 - 141.
Abstract: Серед останніх досліджень провідних фахівців з спортивної боротьби спостерігається тенденція до розробки та корекції системи підготовки борців високої кваліфікації, із урахуванням змін правил змагання. Попередні дослідження ряду авторів вказують на важливе значення урахування індивідуально-типологічних властивостей спортсмена для засвоєння технічних навиків та формування тактичних стратегій змагальної діяльності у єдиноборствах. Однією з генетично обумовлених індивідуально-типологічних властивостей є функціональна асиметрія мозку. Саме функціональна асиметрія мозку визначає не тільки характерологічні ознаки особистості, але й впливає на поведінкову та мотиваційну активність спортсмена. Однак, відсутність досліджень, присвячених зв’язку між функціональної асиметрією мозку та тактичними стратегіям змагальної діяльності борців високої кваліфікації спонукає до вивчення цієї проблеми.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56197
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.