Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56196
Title: Особливості тренування початківців в атлетизмі. Основи техніки безпеки
Authors: Тимчик, С.Г.
Остаповець, М.О.
Keywords: атлетизм
початківець
тренування
основи
техніка безпеки
заняття
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тимчик С.Г., Остаповець М.О. Особливості тренування початківців в атлетизмі. Основи техніки безпеки // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 137 - 140.
Abstract: Слід розрізняти поняття "атлетизм" і "атлетична гімнастика". Атлетична гімнастика – традиційний вид гімнастики оздоровчо-розвиваючої спрямованості, що поєднує силове тренування з різнобічною фізичною підготовкою, гармонійним розвитком і зміцненням здоров'я в цілому. Атлетизм – напрямок у фізичному вдосконаленні, що ставить за мету досягнення високого рівня силового розвитку і (або) високих результатів в силових вправах. Атлетизм включає в себе не тільки такі силові види спорту, як важка атлетика, пауерліфтинг, гирьовий спорт, а й види спорту, в яких якісна оцінка результату в першу чергу пов'язана з впливом силового тренування: бодібілдинг, фітнес, армрестлінг, культуризм. Культуризм – система фізичних вправ з різними обтяженнями (гантелями, гирями, штангою і ін.), що розвиває мускулатуру. Заняття культуризмом спрямовані на збільшення обсягів окремих м'язових груп.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56196
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.