Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55919
Title: Система безпеки інформаційного простору в умовах інформаційної війни
Authors: Татарчук, Дмитро Андрійович
Keywords: дипломна робота
інформаційний простір
система безпеки
інформаційна війна
конфіденційність
методи захисту
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Виникнення та посилення загроз в інформаційному секторі, зокрема загроз внаслідок інформаційних воєн, суттєво підвищує значенн та роль інформаційної безпеки для національної безпеки України а розширює її зміст. Особливу увагу приділено соціальним і культурним наслідкам інформаційної пропаганди, інформаційних операцій і бойових дій. Грунтуючись на дослідженні історії та еволюції ІТ, агітації, пропаганди й інформаційної війни, необхідно оцінитиризики та проаналізувати загрози в інформаційних системах. Мета інформаційної війни – послабити сили супротивника або конкурента, посилити власні. Вона передбачає заходипропагандистського впливу на свідомість людини. Такі війни не призводять безпосередньо до кровопролиття, руйнувань, при їх веденні немає жертв, ніхто непозбавляється даху над головою. Головне завдання інформаційних війнполягає у маніпулюванні масами. Мета такої маніпуляції найчастіше полягає у внесеннів суспільну та індивідуальну свідомість ворожих, шкідливих ідей та поглядів;дезорієнтації й дезінформації мас; послабленні певних переконань; залякуванні свогонароду образом ворога; залякуванні супротивника своєю могутністю; забезпеченняринку збуту для своєї економіки. У цьому випадку інформаційна війна є складовоюконкурентної боротьби.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н Петренко А.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55919
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна робота_Татарчук.pdfПояснювальна записка876.45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.