Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55909
Title: Програмний модуль моніторнигу вразливостей GRID-систем
Authors: Горова, Маргарита Борисівна
Keywords: дипломна робота
аналіз вразливостей
мережа
атака
програмне забезпечення
програмний модуль
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Термін «GRID» був придуманий Яном Фостером та Карлом Кессельманом, авторами першої книги про ідею використання комп’ютерних мереж для вирішення проблем, що вимагають особливо великих обчислювальних ресурсів. Метою створення Grid є інтеграція набору просторово розподілених ресурсів, щоб мати можливість запускати широкий спектр програм на будь-якому наборі цих ресурсів, незалежно від їх розташування. Глобальні Grid обчислювальні мережі запропоновано як нову парадигму для вирішення масштабних обчислювальних проблем у науці, техніці та бізнесі. Вони дозволяють одночасно використовувати мільйони обчислювальних ресурсів, що належать різним організаціям та знаходяться в різних адміністративних районах. Grid системи поєднують неоднорідні обчислювальні ресурси (персональні комп’ютери, робочі станції, кластери, суперкомп’ютери), використовуючи різні стратегії доступу, виконуючи різні програми (наукові, інженерні та комерційні), які ставлять різні вимоги до системи. Ресурси належать різним організаціям, які мають власну політику управління, використання та оцінки ресурсів для різних користувачів у різний час. Дoступність та зaвaнтаженість рeсурсів такoж мoжe динамічно змінюватися в часі. Економічний підхід дозволяє успішно керувати розпоширеними та неоднорідними ресурсами, як це відбувається в реальній економіці. Економічні системи управління ресурсами Grid динамічно визначають найкращі ресурси, при цьому враховуючи їх ціну і продуктивність, і розподіляють завдання на цих ресурсах так, щоб задовольнити потреби користувачів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Висоцька О.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55909
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПояснювальнаЗаписка_Горова.pdfПояснювальна записка1.56 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.