Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55901
Title: Програмні засоби захисту локальної мережі банківської установи
Authors: Козаченко, Дмитро Олексійович
Keywords: дипломна робота
локальна мережа
загроза
безпека банку
програмні засоби захисту
кібератака
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: За останні роки в новинах регулярно з'являються повідомлення про нові масштабні пограбуваннях банків. Назви злочинних угрупування, які проводять кібератаки, зазвичай відомі не лише кожному фахівцю в сфері кібербезпеки, але й пересічним людям. До найвідоміших угрупувань відносять Cobalt, Carbanak, Lazarus, оскільки на їх рахунку ряд багатомільйонних крадіжок. Головною метою злончиців є захоплення контролю над корпоративною мережею банку. Отримавши повний доступ до всір ресурсів організації, хакери отримують в свої руки повний контроль над міжбанківськими переказами коштів, інтернет-банкінгом, системами управління терміналами та банкоматами. Окрім безпосередньо фінансової складової, банківські установи зберігають конфіденційні дані стосовно клієнтів банку та його співробітників, інофрмацію, що становить банківську та комерційну таємницю. При наявності знань та необхідних технічних засобів, зловмисники отримують вагому винагороду, а потрапляють в руки правохоронних органів лише одиниці з них. Захоплення контролю над корпоративною мережею банку починається з атаки на найбільш незахищені її компоненти. Переважно банківська корпоративна мережа складається з багатьох локальних мереж - філіалів та офісів організації. Працівники банку здатні отримувати доступ до інформаційних ресурсів при віддаленій роботі. Необхідною умовою для забезпечення захищеності інформаційних ресурсів банку є відповідальний підхід до захисту кожної її локальної мережі. Методи та засоби захист комплексним підходом, що включають в себе організаційні вимоги, програмні та апаратні засоби захисту.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, д.т.н. Заріцький О.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55901
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна Робота_ФККПІ_2021_Козаченко Д.О..pdfПояснювальна записка1.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.