Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55899
Title: Система забезпечення цілісності електронних документів на основі технології блокчейн
Authors: Ворса, Руслан Валерійович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
блокчейн
електронний документ
криптографічні системи
цифровий підпис
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Швидкий розвиток технологій інформаційного суспільства та зростаючий обсяг документообігу призвели до необхідністі використання електронної системи управління документами, яка повинна функціонувати, щоб користувачі могли постійно отримувати доступ та перевіряти документи в електронному вигляді. Така система на сучасному підприємстві є нагальною потребою. За мінімальних витрат на технічне обладнання та програмне забезпечення впровадження системи електронного документообігу може суттєво покращити якість та продуктивність роботи з різними документами та полегшити перегляд інформації. Запровадження системи електронного документообігу забезпечить абсолютну прозорість, безпеку, цілісність та доступність, економічну ефективність, усунення ризиків втрати документів та несанкціонований доступ до інформації. У свою чергу, технологія блокчейн забезпечує безпечне та функціональне рішення, яке дозволяє налагодити безперебійну роботу з важливими документами в межах державної установи. Користувачі такого рішення забезпечуються надійним та безпечним робочим середовищем, де ніхто не може впливати на надійність даних, а також навмисно їх фіксувати. Звідси постає актуальне питання реалізації системи електронного документообігу надійного зберігання файлів, яка дозволить забезпечити цілісність та доступність документів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Кулініч О.М.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55899
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна робота_Ворса.pdfПояснювальна записка1.94 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.