Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55858
Title: Реконструкція аеродрому аеропорту «Антонов» смт Гостомель Київської області
Authors: Кравець, Вадим Вікторович
Keywords: дипломна робота
аеродром
приаеродромна територія
реконструкція
аеродромні покриття
вантажні авіаперевезення
зльотно-посадкова смуга
технологічні рішення
планувальні рішення
просторова організація
конструктивні рішення
клас відповідальності
клас наслідків
бакалавр
Issue Date: 18-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кравець В. В. Реконструкція аеродрому аеропорту «Антонов» смт Гостомель Київської області : дипломна робота випускника освітнього ступеня бакалавр за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія», освітньо-професійна програма «Автомобільні дороги і аеродроми». - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. – 49 с.
Abstract: Структурні геополітичні зміни, що сталися за останні 10 років, і, як наслідок, нові інтеграційні напрямки країн ЄС, східно-європейських країн, а також країн СНД, спричинили за собою різкі зміни в характері транспортних потоків (вантажу і пасажирів). Зв'язки між країнами Заходу і Євроазіатського континенту стали більш тісними і, надалі, їхні темпи зростання обсягів авіаперевезень прогнозуються великими. Оптимальні транспортні зв'язки цих країн (повітряні, залізничні, автомобільні) проходять через територію України, зокрема, Київський авіаційний вузол – міжнародні аеропорти «Бориспіль», «Київ» імені Ігоря сікорського», «Антонов». Зростання ролі авіаційного транспорту в світовій економіці потребує комплексного розв’язання завдань, спрямованих на реалізацію стратегій розвитку авіаційної галузі, віддзеркалених у Національній транспортній стратегії України на період до 2020 року, Державній програмі розвитку аеропортів на період до 2023 року, концепціях розвитку аеропортів, зокрема, Міжнародного аеропорту «Антонов», а також концепціях розвитку міст, серед яких є смт Гостомель. Мережа аеропортів та аеродромів в Україні була сформована впродовж ХХ ст. Роботи з її оновлення, модернізації та реконструкції розпочались у 1990-х років, були активізовані та реалізовані до Евро-2012 (Бориспіль, Львів, Харків) за участю вітчизняних та іноземних спеціалістів, організацій, фондів. З 2021 року окремі аеродроми реконструюються в межах програми «Велике будівництво», реалізація якої здійснюється під патронатом Президента України (Херсон, Вінниця, Миколаїв). У результаті воєнних подій лютого-травня 2022 року реалізацію програми «Велике будівництво» тимчасово призупинено, а країна втратила низку об’єктів критичної інфраструктури, зокрема, в Міжнародному аеропорту «Антонов». Необхідно також враховувати, що в районі смт. Гостомель на сьогоднішній день є можливість будівництва сучасної штучної зльотно-посадкової смуги і це, практично, єдине можливе місце навколо Києва для будівництва такого аеродрому. Економічні і фінансові розрахунки, наведені в бізнес-плані Міжнародний аеропорт «Антонов» показують, що його створення і розвиток є складовою і невід'ємною частиною загального розвитку Київського авіаційного вузла і виконує завдання по реалізації Програми розвитку авіації в Україні.
Description: Робота публікується згідно з наказом ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник роботи: канд. техн. наук, с. н. с., Дійсний член Академії будівництва України Агєєва Галина Миколаївна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55858
Appears in Collections:АД - Бакалавр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1-Кравець-ПЗаписка-13-06-2022.pdfПояснювальна записка561.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.