Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54247
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯрова, Ганна Олександрівна-
dc.contributor.authorYarova, Hanna-
dc.date.accessioned2022-01-31T07:02:52Z-
dc.date.available2022-01-31T07:02:52Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЯрова Г.О. Актуальні тенденції дизайн-люмінесценції в оздобленні сучасних ресторанних інтер’єрів. – Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності "Дизайн". – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 107 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54247-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: канд. іст. наук, доцент Колосова Наталія Анатоліївнаuk_UA
dc.description.abstractВ роботі проаналізовано та узагальнено способи світлового дизайну закладів ресторанного господарства. Дослідження впливу освітлення на відвідувачів закладів ресторанного господарства показало, що воно має значний психологічний ефект, може регулювати емоції відвідувачів, їх сприйняття атмосфери, привертати увагу або приховувати певні деталі інтер’єру, змінювати зовнішній вигляд страв. А вдале використання таких його властивостей закладом ресторанного використання може стати значною перевагою для ефективності його функціонування. При розгляді сценаріїв освітлення в закладах ресторанного господарства було виявлено, що загальна композиція світла є вдалою, якщо світильники розташовуються на різних рівнях, мають різну інтенсивність світла, а освітлення можна варіювати залежно від ситуації. Крім того, такого ефекту можна досягти використанні світлодинамічних систем, які автоматично змінюють світловий сценарій приміщення. Було виявлено, що сучасні джерела світла стали мінімальними за розмірами та енергоспоживанням, більш гнучкими і різноманітними стали налаштування кольорової температури, з'явилися пристрої, що дозволяють генерувати різні варіанти і типи світлових потоків. Що дозволяє підприємствам ресторанного господарства, які їх використовують, рухатися в напрямку сталого розвитку. Новітні освітлювальні технології, зокрема, роблять можливим більш ефективне використання електроенергії, підлаштовування під біологічні ритми організму людини, наслідування поведінки природного освітлення в реальному світі.uk_UA
dc.description.abstractThe methods of light design of restaurant establishments are analyzed and generalized in the work. A study of the impact of lighting on visitors to restaurants has shown that it has a significant psychological effect, can regulate the emotions of visitors, their perception of the atmosphere, attract attention or hide certain details of the interior, change the appearance of dishes. And the successful use of such its properties by the institution of restaurant use can be a significant advantage for the efficiency of its operation. When considering lighting scenarios in restaurants, it was found that the overall composition of the light is successful if the lamps are located at different levels, have different light intensities, and lighting can be varied depending on the situation. In addition, this effect can be achieved by using light-dynamic systems that automatically change the lighting scenario of the room. It was found that modern light sources have become minimal in size and energy consumption, more flexible and diverse color temperature settings, there are devices that can generate different options and types of light fluxes. That allows the restaurant companies that use them to move towards sustainable development. The latest lighting technologies, in particular, make it possible to use electricity more efficiently, to adapt to the biological rhythms of the human body, to imitate the behavior of natural light in the real world.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectмагістерська роботаuk_UA
dc.subjectдизайн інтер`єруuk_UA
dc.subjectзаклад харчуванняuk_UA
dc.subjectготельuk_UA
dc.subjectосвітленняuk_UA
dc.subjectлюдино-орієтований дизайнuk_UA
dc.subjectекологічністьuk_UA
dc.subjectgraduate workuk_UA
dc.subjectmaster thesisuk_UA
dc.subjectinterior designuk_UA
dc.subjectfood establishmentuk_UA
dc.subjecthoteluk_UA
dc.subjectlightinguk_UA
dc.subjecthuman-oriented designuk_UA
dc.subjectenvironmental friendlinessuk_UA
dc.titleАктуальні тенденції дизайн-люмінесценції в оздобленні сучасних ресторанних інтер’єрівuk_UA
dc.title.alternativeCurrent trends in design luminescence in the decoration of modern restaurant interiorsuk_UA
dc.typeLearning Objectuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ярова_диплом_ПЗ.pdf4.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.