Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53700
Title: Мобільна система моніторингу погодних умов
Authors: Батурін, Ιван Βасильοвич
Keywords: мобільні метеостанції
об’єкт керування
датчики погоди
швидкість вітру
температура
сонячне випромінювання
програмне забезпечення
дипломна робота
Issue Date: 23-Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Батурін І. В. Мобільна система моніторингу погодних умов. – Кваліфікаційна робота, Національний авіаційний університет, – Київ, 2021, – 103 с.
Abstract: Аеропорти по всьому світу стикаються з проблемою придбання, встановлення та обслуговування автоматизованих систем спостереження за погодою (AWOS), які допомагають їм досягти своїх основних цілей щодо забезпечення безпеки пасажирів, оптимізації операцій та збільшення пропускної спроможності. Щоденні завдання, з якими стикається кожен аеропорт, вимагають рішень, що відповідають їх конкретним потребам, за умови забезпечення відповідності стандартам Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) та Світової метеорологічної організації (ВМО). Представлено нове рішення, яке відповідає вимогам ІКАО/ВМО. Це рішення забезпечує гнучкість для задоволення потреб авіадиспетчерів, метеорологічних спостерігачів та обслуговуючого персоналу у конкретному аеропорту за допомогою нашого нового програмного забезпечення та обладнання, яке не залежить від датчиків. Технології забезпечують гнучкість, необхідну сьогоднішнім менеджерам аеропортів, у тому числі: 1. Програмне та апаратне забезпечення, що дозволяє легко інтегрувати датчики, яким довіряє керівництво аеропорту. 2. Дисплеї робочих станцій, які авіадиспетчери та метеорологічні спостерігачі можуть налаштувати у будь-який час після встановлення без планування дорогих та трудомістких проектів. 3. Віддалений та централізований моніторинг стану AWOS, дисплеїв авіадиспетчерів та метеорологічних спостерігачів, що знижує витрати.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник роботи: доцент кафедри АКІК, к. т. н. Василенко Микола Павлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53700
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Батурін.pdfКваліфікаційна магістерська робота з пояснювальною запискою6.01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.