Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53604
Title: Управління закупівлями в ланцюгах постачання будівельної продукції
Authors: Міщенко, Владислав Олегович
Keywords: закупівельна діяльність
ефективність закупівельної діяльності
ланцюг поставок
будівельна продукція
дипломна робота
Issue Date: 29-Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Міщенко В.О. Управління закупівлями в ланцюгах постачання будівельної продукції. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 82 с.
Abstract: Сучасні умови ведення бізнесу зазнають суттєвих змін, що безпосередньо впливає на діяльність компаній. Концепція управління ланцюгів постачання стає все більш актуальною в даний час. Компанії перестають конкурувати між собою як окремі бізнес-одиниці, стаючи частиною великих логістичних систем. Швидке поширення інформації, інновацій та технологій серед конкурентів стимулює компанії шукати нові джерела конкурентних переваг, що характеризуються низьким рівнем можливості запозичення та великим стратегічним потенціалом. На основі цього, підхід до логістичної діяльності компаній як до тактичного процесу змінюється у бік управління інтегрованими ланцюгами постачання з яскраво вираженим стратегічним характером. Новий метод здійснення звичних логістичних операцій передбачає формування конкурентної стратегії всього ланцюга поставок, інформаційний обмін між її учасниками та узгодженість діяльності всіх її ланок. Це дозволяє компаніям стає більш стійкими до ризиків зовнішнього середовища та краще адаптуватися до його змін. Таким чином, ланцюги поставок стають свого роду механізмом досягнення надійного та стабільного функціонування всіх її учасників. Одним з найбільш важливих процесів у логістиці та в управлінні ланцюгами поставок є закупівельна діяльність, частка витрат на яку у загальних витратах компаній досить велика. Відповідно, зниження витрат і оптимізація закупівельної діяльності стає одним з основних завдань в управлінні компаній. При впровадженні аспектів стійкості у загальноорганізаційну діяльність підприємств і управління їх ланцюгами поставок, закупівельна діяльність стає стратегічним інструментом, сприяючим як скорочення витрат з допомогою спільної роботи з постачальниками, а й зміцненню стійкості, як всього ланцюга поставок, і кожного її учасника окремо. Специфіка управління закупівлями у стійких ланцюгах постачання полягає у розширенні критеріїв оцінки потенційних постачальників тільки на основі їх традиційних економічних показників, до розробки додаткових вимог щодо їх соціальної та екологічної відповідальності.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, д. е. н. Смерічевська Світлана Василівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53604
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМЛ_073_2021_Міщенко.pdfДипломна робота1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.