Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52117
Title: Модем системи передачі даних ACARS в діапазоні коротких хвиль
Authors: Домаєв, О.С.
Keywords: система передачі даних
OFDM
багатопроменеве розповсюдження
префікс
ВЧ-радіозв'язок
система ACARS
дипломна робота
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Стійкий і надійний зв'язок між повітряним судном і наземними станціями життєво важлива для авіації. Коли ми говоримо про авіаційний радіозв'язок, як правило, маємо на увазі зв'язок між пілотом і диспетчером управління повітряного руху, але ж існує й інша не менш важлива інформація, якою необхідно обмінюватися з екіпажем повітряного судна, який виконує політ. Безумовно, майже будь-яку інформацію можна передати по радіо голосом, але якщо мова йде про об'ємну інформацію, у екіпажа просто може не бути на це часу, крім того, якби всі повідомлення передавалися голосом, в районах з високою інтенсивністю повітряного руху елементарно не вистачило б частот в авіаційному діапазоні.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, к. т. н., Климчук В.П.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52117
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри телекомунікаційних та радіоелектронних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_172_2021_диплом_Домаєв О.С..pdfдипломна робота895.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.