Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52017
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТретяк, Олександр Васильович-
dc.date.accessioned2021-07-09T08:46:37Z-
dc.date.available2021-07-09T08:46:37Z-
dc.date.issued2021-06-19-
dc.identifier.citationТретяк О.В. Управління закупівлями продовольчих товарів роздрібного магазину. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 80 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52017-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, д. е. н. Григорак Марія Юріївнаuk_UA
dc.description.abstractПроблеми, що виникають у сфері товарного обігу, пов’язані з необхідністю підвищення ефективності торговельного підприємництва та рентабельності всіх учасників процесу товаропросування, що вимагає запровадження принципово нової та економічно обґрунтованої концепції. Концепція першочергово передбачає управління асортиментом товарів із погляду балансу інтересів всіх учасників товарного руху в межах обраних товарних категорій. Розвитком можливостей цієї концепції в сфері управління асортиментом товарів повинен стати товарознавчий підхід стосовно дослідження природи товару, виявлення й обґрунтування відмінностей інтересів виробників, механізму розподілу та споживання продуктів харчування тощо. Практика мережевої роздрібної торгівлі в Україні свідчить про те, що суб’єкти бізнесу внутрішньої торгівлі усвідомлюють необхідність розробки та практичного засвоєння методики управління асортиментом товарів. Реалії сьогодення свідчать, що продовольчі роздрібні мережі намагаються скопіювати найбільш конкурентоспроможні західні асортиментні моделі й упровадити їх у власний бізнес. Проте, стикаючись із специфікою українського ринку, змушені коректувати запозичений механізм асортиментної політики та, на жаль, не завжди ефективно. Застосування вказаних систем для асортиментної політики призводить до дисбалансу в структурі асортименту харчових продуктів, позбавляє покупців цілісності його сприйняття, а самі мережеві магазини – форматності. Із цих позицій пріоритетним підходом до формування й управління торговельним асортиментом є створення асортиментних матриць, що є формалізованою структурою асортиментного переліку товарів і їх кількісним співвідношенням, прив’язаним до конкретного місця продажу. Разом із тим, відмічені управлінські підходи мають виключно локальний характер, який відповідає цілям інтегрованих учасників процесу товаропросування та заходам захисту комерційних інтересів вітчизняних ритейлерів.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectпродовольчі товариuk_UA
dc.subjectроздрібний магазинuk_UA
dc.subjectуправління закупівлямиuk_UA
dc.subjectекономічний розмір замовленняuk_UA
dc.subjectавтоматизація процесів закупівельuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.titleУправління закупівлями продовольчих товарів роздрібного магазинуuk_UA
dc.typeLearning Objectuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073_Третяк (1).pdfПояснювальна записка1.81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.