Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52012
Title: Логістична стратегія управління виробництвом будівельних матеріалів
Authors: Чернов, Дмитро Віталійович
Keywords: логістична система
цикл виробництва
матеріальні ресурси
ланцюг постачаннь
виробнича логістика
логістичні технології
стратегія управління
дипломна робота
Issue Date: 19-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Чернов Д.В. Логістична стратегія управління виробництвом будівельних матеріалів. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 107 с.
Abstract: В умовах трансформації української економіки проявляються такі особливості ринкових відносин як часті і непередбачувані зміни у попиті, виникнення нових потреб і видів продукції, що скорочують тривалість життєвого циклу товарів та час реагування на зміни ринкового середовища. Вплив усіх цих факторів значно ускладнює здійснення обмінних процесів у системах дистриб’юції і координацію дій окремих її елементів, робить їх вразливи від оперативності виробництва, тим самим, висуваючи на перший план необхідність ефективного управління матеріальними та пов'язаними з ними інформаційними потоками у виробничій діяльності. Актуальність теми дипломної роботи полягає у тому, що в сучасній економіці комерційна діяльність передбачає вирішення різноманітних складних проблем, основною з яких залишається проблема матеріально-технічного забезпечення виробничої діяльності. В умовах ринкових економічних відносин матеріальні ресурси для виробничого споживання придбаваються на ринку засобів виробництва. Отже, підприємства мають бути платоспроможними. Усе коло питань, пов’язаних з управлінням матеріальними ресурсами з метою матеріально-технічного забезпечення і збуту, є предметом логістики. Загальна стратегія розвитку підприємства пов’язана з діяльністю підприємства в цілому, використанням вciх ресурciв і орієнтована на виконання його головної цілі. Виробничі (засадничі) види стратегій забезпечують реалізацію генepальної стратегії підприємства по окремим направленням його діяльності (маркетингова, фінансова, збутова тощо), видам діяльності (стратегія основної діяльності, пов’язана з реалізацією товарів і обслуговуванням покупців, стратегія неторгової діяльності – ремонтно-будівельної, транспортної, виробничої тощо) використанню окремих видів ресурciв (стратегія формування і використання трудових ресурciв, матepіально-технічної бази, фінансових ресурciв тощо).
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, д. е. н. Григорак Марія Юріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52012
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073.3_Чернов Д.В.pdfПояснювальна записка2.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.