Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52008
Title: Організація доставки товарів категорії фреш
Authors: Сушко, Вікторія Аркадіївна
Keywords: транспортна компанія
товари категорії фреш
управління процесом доставки товарів категорії фреш
аналіз діяльності компанії
вдосконалення організації та управління процесом доставки товарів
дипломна робота
Issue Date: 18-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сушко В.А. Організація доставки товарів категорії фреш. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 69 с.
Abstract: Сьогодні на ринку логістичних послуг широко застосовується поняття «фреш-логістика». Фреш-логістика, або «холодна логістика» – це об’єднання всіх елементів ланцюга поставок (постачання, склади, виробник, транспортно-експедиційна компанія) з єдиною метою – доставити матеріальний потік від однієї логістичної системи до кінцевого споживача, при цьому забезпечити дотримання відповідного температурного режиму, враховуючи всі особливості споживчого товару, його властивості, можливість псуватися за неналежного температурного режиму чи довготривалої доставки. Це надзвичайно складний процес, який потребує відповідальної роботи і точного планування всіх учасників «холодного ланцюга поставок» Розвиток напряму фреш у вітчизняній роздрібній торгівлі підвищує вимоги до складської і транспортної логістики, технологічних процесів, обладнання та інфраструктурі. Відсутність національної системи дистрибуції і якісних платформ для обробки і крос-докінгу «fresh», «chilled» і «frozen» товарів на перетині найбільших товаропотоків відображається або на якості товарів на полицях, або на їх вартості. Відповідаючи на зростаючі потреби покупців, роздрібні торговці активно вдосконалюють управління бізнес-процесами, що включає автоматизацію, поліпшення якості та розширення продажів через запуск власного виробництва та оптимізацію логістики поставок, що дозволяє підтримувати якість товарів. Існує кілька основних факторів, що впливають на складність організації бізнес-процесу в роботі з товарами категорії фреш:  якість, асортимент та ціни. Через специфічні особливості свіжої групи підтримка асортименту та, головне, якість свіжих та охолоджених продуктів часто приносить відчутні проблеми як у грошовому, так і в іміджевому плані.  якісна логістична система, яка висуває досить жорсткі вимоги до організації якісної логістичної системи.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. е. н. Соколова Олена Євгенівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52008
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073_Сушко.pdfПояснювальна записка1.82 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.