Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52000
Title: Організація експедирування вантажів на міжнародному ринку
Authors: Алєксєєв, Артем Сергійович
Keywords: транспортно-експедиторське обслуговування
міжнародні перевезення
управління транспортними потоками
мультиагентні технології
виробничо-господарська діяльність
дипломна робота
Issue Date: 18-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Алєксєєв А.С. Організація експедирування вантажів на міжнародному ринку. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 90 с.
Abstract: Успіх торгівлі між країнами та ефективна робота транспорту залежать від стану та розвитку сектору експедиторських послуг, адже приблизно 80% світового вантажообігу організовується експедиторами. Саме тому серед низки заходів, які спрямовані на покращання доставки вантажів, чільне місце займає вирішення питань з розвитку транспортно-експедиторського обслуговування. ТЕО є невід'ємною частиною процесу транспортування вантажів. Транспортно-експедиторські і експедиторські компанії організовують перевезення вантажів від виробника до споживача. Описуючи специфіку даного бізнесу на сучасному етапі, можна відзначити, що, в нинішніх умовах, це бізнес безлічі невеликих компаній з досить обмеженими ресурсами. Сферу транспортного експедирування відрізняє низька капіталомісткість, що під час відсутності державного ліцензування, дозволяє без особливих витрат і зусиль створювати нові компанії. Саме для даного бізнесу існує високий ризик частого переходу корпоративних клієнтів до конкурентів, втрата ключових співробітників разом з клієнтською базою з метою створення власних підприємств. Сьогодні на ринку транспортних та логістичних послуг функціонує величезна кількість підприємств різного масштабу і спеціалізації, що належать до сфери транспортно-експедиторської діяльності. Ступінь їх важливості для цього ринку неможливо переоцінити. За оцінками FIATA, близько 80% обсягів світового вантажообігу здійснюється за участю транспортно-експедиторських компаній. Транспортно-експедиторська діяльність пов'язує продавців і покупців, що діють в глобальних ланцюгах поставок, як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках, з перевізниками, операторами транспортної інфраструктури, а також з державними органами, контролюючими торгівлю і транспорт. Масштаби світової торгівлі, які ми спостерігаємо сьогодні, припускають швидке переміщення товарів і ресурсів між різними країнами. Світовий транспортний комплекс, пов'язуючи виробників із споживачами товарів і сировини, забезпечує ефективне функціонування ринкової економіки. Наприклад, за статистичними даними Світового Банку, ємність світового ринку транспортних послуг оцінюється більш ніж в 2200 млрд. дол.. США.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к. е. н. Василенко Ігор Володимирович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52000
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073_Алєксєєв А.С..pdfПояснювальна записка1.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.