Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51954
Title: Клієнт-серверна система автоматизованого контролю та відображення параметрів технічного стану паливної системи гвинтокрила
Authors: Пасічний, Петро Сергійович
Keywords: паливна система гвинтокрила
клієнт-серверна система
інформаційно-вимірювальна система з імітаторами датчиків
контроль параметрів технічного стану
дипломна робота
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: На теперішній час більшість об’єктів і систем управління відносяться до класу розподілених об’єктів і систем, це означає, що є багато локальних підсистем в складі системи управління такими об’єктами і ці локальні підсистеми знаходяться на певній відствані одна від одної. При більш детальному розгляді локальних підсистем бачимо, що вони поділяються на апаратні системи, основна модель управління яких реалізована за допомогою механіки, гідравліки, елекроніки, пневматики і їх комбінації та програмні системи, основна модель управління яких реалізована засобами цифрової обробки інформації. В більшості випадків, такими засобами є мікроконтролери або мікрокомп’ютери. Перетворення фізичних величин в числові і навпаки в таких випадках виконують функціональні блоки АЦП (аналого- цифровий перетворювач) та ЦАП (цифро-аналоговий перетворювач).[1] В обох реалізаціях локальних підсистем якість виконання поставлених задач залежить від точності та швидкодії датчиків та регуляторів, а також від степені відповідності моделі поставленій задачі і швидкодії модулів управління.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. п. н., Денисенко Світлана Миколаївна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51954
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічних систем управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_151_2021_Пасічний_Петро_Сергійович.pdf2.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.