Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51854
Title: Феномен національної ідентичності у збірці тревелогів Софії Яблонської "Листи з Парижа. Листи з Китаю"
Authors: Бокшань, Галина Іванівна
Keywords: національна ідентичність
феномен
Софія Яблонська
ідентичність
національна самоідентифікація
мандрівниця
Issue Date: Apr-2021
Publisher: Талком, Київ
Citation: Бокшань Г.І. Феномен національної ідентичності у збірці тревелогів Софії Яблонської "Листи з Парижа. Листи з Китаю" /Г.І. Бокшань// Національна ідентичність в мові і культурі: збірник наукових праць / за заг. ред. О.Г. Шостак. - К.: Талком, 2021. – с. 214-218
Abstract: У 20-30-ті роки ХХ століття читачі галицької преси мали можливість стежити за екзотичними виправами, які здійснювала львів’янка Софія Яблонська – відважна подорожанка, чий письменницький талант дозволив викласти враження від відвідин далеких куточків планети в цінних у художньому аспекті літературних творах. Її мандри до країн Далекого Сходу й Африки, Австралії, Нової Зеландії та Північної Америки були пов’язані з небезпеками і викликами, однак молода жінка сміливо приймала їх, щоби, як вона згадувала в низці інтерв’ю, «переконатись, чи існують іще десь на світі райські острови». У 1927 році С. Яблонська вирушила до Парижа з метою опанувати мистецтво кінематографії, в такий спосіб обравши долю, сповнену ризиків і перепон, досвід подолання яких безумовно вартий художньої та літературознавчої рефлексії. Усупереч тому, що її доробок має низку перевидань, належного висвітлення у наукових студіях він наразі не отримав. Це спонукає розглянути творчість С. Яблонської в аспекті національної ідентичності, адже цей феномен доволі цікаво оприявнюється на сторінках збірки «Листи з Парижа. Листи з Китаю».
Description: Література 1. Козловець М. Національна ідея як рефлексія національно-культурної ідентичності / М. Козловець, Ю. Ковтун // Гілея: наук. вісн. – 2013. – Спец. вип. – С. 136–143. 2. Козловець М. Теоретичні засади дослідження формування української національної ідентичності / М. Козловець, Ю. Павлун // Філософія. – 2012. – № 2 (82). – С. 44–48. 3. Козловець М. Феномен національної ідентичності: виклики глобалізації / М. Козловець. – Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2009. – 558 с. 4. Яблонська С. Листи з Парижа. Листи з Китаю: подорожні нариси, новели, оповідання, есеї, інтерв’ю [Текст] / С. Яблонська. – Львів: ЛА «Піраміда», 2018. – 368 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51854
ISBN: 978-617-8016-02-9
Appears in Collections:Національна ідентичність в мові і культурі. ХІV Міжнародна конференція

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bokshan.pdf156.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.