Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51825
Title: Облік і аналіз доходів від операційної діяльності авіаційного підприємства
Authors: Невінчаний, Микола Сергійович
Keywords: облік
аналіз
фінансовий результат
чистий дохід
фінансова звітність
доходи від операційної діяльності
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Невінчаний М.С. Облік і аналіз доходів від операційної діяльності авіаційного підприємства. - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 66 с.
Abstract: Сучасні умови глибокої кризи економіки та нестабільних економічних відносин ставлять під загрозу прибутковість діяльності виробничих підприємств, для яких основними показниками формування прибутку є отримані доходи від реалізації продукції, виконання робіт або надання послуг. У зв’язку з цим зростає значення доходів від операційної діяльності як об’єкта бухгалтерського обліку, правильності їх оцінки, визнання, відображення інформації про них у первинних документах, облікових регістрах та фінансовій звітності. Не менш важливим є аналіз стану та руху доходів від операційної діяльності, який забезпечує систему управління інформацією, необхідною для прийняття управлінських рішень. У країнах з розвинутою економікою прибуток являється інструментом суттєвого впливу на економічні інтереси господарюючих суб’єктів в системі прийняття управлінських рішень. Він відображає кінцеві результати фінансово-господарської діяльності, ефективного використання ресурсів. Стратегія розвитку господарюючого суб’єкта полягає у максимізації прибутку підприємства, що може бути досягнуто за рахунок отримання максимальної величини доходу від усіх видів діяльності або зменшення витрат підприємства. Розвиток діяльності, застосування сучасних технологій управління та прийняття управлінських рішень, розширення ринків збуту продукції, робіт, послуг дозволяють збільшити доходи від операційної діяльності та сприяють зростанню прибутку від певних видів діяльності. Методологічним питанням обліку та аналізу доходів від операційної діяльності суб’єктів господарювання приділи увагу наступні провідні вчені-економісти: Ф.Ф. Бутинець, В.В.Сопко,Н.М.Малюга, І.А. Білобжецький, М.Т. Білуха, Б.І. Валуєв, А.М. Герасимович, З.В. Гуцайлюк, В.П. Завгородній, А.М. Кузьмінський, В.М. Онищук, Є.В.Мних, М.С. Пушкар, В.С. Рудницький, В.В. Сопко, В.О. Шевчук.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Афанас’єва Інна Іванівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51825
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА__2021_071_Невінчаний М.С..pdfДипломна робота2.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.