Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51824
Title: Облік і аналіз розрахунків з оплати праці на авіаційному підприємстві
Authors: Мішина, Анастасія Олександрівна
Keywords: аналіз розрахунків з оплати праці
оплата праці
системи оплати праці
аналіз фонду робочого часу
аналіз трудових ресурсів
відпустка
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мішина А.О. Облік і аналіз розрахунків з оплати праці на авіаційному підприємстві. - Випускна робота на здобуття бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 82 с.
Abstract: В сучасні часи матеріальна зацікавленість робітників у виконанні певного виду та об’єму роботи зростає. Нині існує різноманіття серед професій, а тому люди частіше обирають ту чи іншу посаду, звертаючи увагу на головний критерій вибору – заробітну плату. Керівничий склад підприємства має розуміти, що людський фактор та мотивація робітників у отриманні високої винагороди за виконану роботу відіграє головну роль у виробничій діяльності підприємства. Тому на керівництво покладається обов’язок встановити систему оплати праці, що буде мотивувати працівників. Заробітна плата являє собою одну з найскладніших економічних та соціальних категорій. Зарплата виконує важливі функції, а саме відтворювальну, регулюючу, стимулюючу та соціальну. Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві – це та ділянка бухгалтерського обліку, яка є особливо важливою та складною. Вона вимагає завжди точні та оперативні дані. Нарахування заробітної плати є дуже відповідальною роботою, що потребує уваги та сконцентрованості. Адже одна невелика помилка під час нарахування може призвести до великих наслідків та ряду помилок, які може бути важко виправити. І саме тому на підприємстві організація оплати праці має здійснюється згідно з чинними нормативно-правовими актами. Крім того, бухгалтерам необхідно постійно пильнувати та стежити за нормативною базою. Оскільки законодавство є найбільш нестабільним саме в області розрахунків з оплати праці. Найчастіше змінюються документи, що регламентують оподаткування витрат на оплату праці. Крім того, кожного року змінюються розміри прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, що призводить до ще більших змін. Багато науковців приділили увагу дослідженню питання оплати праці проблему її організації та нормативно-правового забезпечення, документування розрахунків із заробітної плати, удосконалення організаційно – економічного механізму управління оплатою праці.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Костюнік Олена Валеріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51824
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_Мішина А.О..pdfДипломна робота1.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.