Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51819
Title: Облік і аналіз розрахунків за соціальним страхуванням на авіаційному підприємстві
Authors: Ковтун, Олександра Володимирівна
Keywords: розрахунки
аналіз
облік
страхування
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковтун О.В. Облік і аналіз розрахунків за соціальним страхуванням на авіаційному підприємстві. - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 61 с.
Abstract: Конституція України передбачає право працівників отримувати матеріальну підтримку на випадок старості, хвороби чи інвалідності, що забезпечується шляхом широкого розвитку мережі соціального страхування за рахунок держави. Усі компанії, які використовують найману працю, є платниками внесків на обов'язкове соціальне страхування (включаючи обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття та обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності) та обов'язкового пенсійного страхування. Обов’язкове державне соціальне страхування - це система прав, обов’язків та гарантій, що забезпечують соціальний захист, включаючи матеріальну підтримку хворих, громадян, які повністю, частково або тимчасово втратили працездатність, які втратили годувальника, безробіття внаслідок неконтрольованих обставин, а також у старості та інших ситуаціях, передбачених законодавством, за рахунок коштів, утворених сплатою страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, громадянами, бюджетом та іншими джерелами, передбаченими законом. Загальнообов’язкове страхування включає: • пенсійне; • пов’язане з тимчасовою непрацездатністю, пологами та похованням; • безробіття; • через нещасний випадок на виробництві; • медичне; • інші види страхування, передбачені законодавством України (транспортне страхування, страхування вантажів тощо). Особи, що працюють на умовах трудового договору на підприємствах всіх форм власності, а також особи, які забезпечують себе роботою самостійно (творчі та інші працівники), громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності підлягають загальнодержавному страхуванню. Відповідно до трудового договору, люди, які працюють на різних підприємствах, що займаються власністю, та приватні особи (творчі та інші працівники) та громадянські корпоративні організації повинні брати участь у національному страхуванні. Слід зазначити, що питання обліку та аналізу розрахунків за соціальним страхування на сьогоднішній день є дуже важливими. Зрештою, неправильне нарахування та утримання заробітної плати працівників та подана неточна звітність до фонду соціального страхування призведе до штрафу.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: д.е.н., професор Косова Тетяна Дмитрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51819
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_Ковтун_О.В..pdfДипломна робота636.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.