Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51799
Title: Оптична мережа медичного закладу.
Authors: Саловський, Володимир Вікторович
Keywords: дипломна робота
оптична мережа
медичний заклад
АОН
PON
GRON
СКС
оптоволокно
кручена пара
топологія
Issue Date: 27-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційнй унівкрситет
Citation: Саловський В. В. Оптична мережа медичного закладу. Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”. Національний авіаційний університет.- Київ, 2021. – 69 с.
Abstract: На початку свого існування PON (пасивна оптична мережа) фокусувалася на волоконному з’єднанні зі звичайними житловими будинками. Однак інші кінцеві споживачі, як-от готелі, медичні заклади та багатоквартирні будинки зараз теж здатні отримати схожі переваги на “останній милі” в розподілі електроенергії та ефективності використання волокна завдяки розгортанню даної технології. Уже в 2009 році мережа PON почала з’являтися у корпоративному секторі. Спочатку вона була розроблена для того, аби з’єднати мільйони будинків для надання телефонних, Інтернет та ТВ послуг. Згодом, користувачі прийняли цю технологію за основу, головним чином, за її дешеву ціну, високу швидкість, невелике споживання електроенергії і т.д. Через меншу кількість рухомих та електричних компонентів, PON мають нижчі витрати на будівництво та обслуговування, ніж AON. Актуальність і перспективність даної технології: ▪ Зменшення витрат на енергію мережі; ▪ Зменшення мережевої інфраструктури; ▪ PON забезпечує більшу відстань між центром даних та кінцевим пристроєм (більше 20 км).
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: професор, доктор технічних наук, Моржов Володимир Іванович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51799
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2021_122_Саловський_В_В.pdfДипломна робота бакалавра1.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.