Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51760
Title: Автоматизована система тестування інтернет-ресурсів на базі платформи Selenium.
Authors: Шевцова, Юлія Михайлівна
Keywords: дипломна робота
selenium
webdriver
bdd
page object
java
платформа
інтернет-ресурс
web-сайт
тестування
Issue Date: 27-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційнй унівкрситет
Citation: Шевцова Ю. М. Автоматизована система тестування інтернет-ресурсів на базіплатформи Selenium. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. – 60 с.
Abstract: Інтернет став невід’ємною частиною нашого життя. Кожен користувач інтернетом може здійснювати покупки, шукати інформацію, переглядати новини, дивитися відео, грати в онлайн-ігри і т.ін. Всі ці дії хдійснюються за допомогою інтернет-ресурсів. Але так, як конкуренція дуже велика, то варто розуміти, що користувачам дуже важливо як функціонал так і зовнішня картинка сайту. Для цього і потрібно виконувати тестування веб-ресурсів, так як помилки функціоналу, незручність користуванням веб-сайтом можуть привести до втрати аудиторії, або втрати даних, якщо помилки будуть у безпеці сайту. Кожного дня на веб-сайтах занаходять помилки, які приносять власнику величезні фінансові втрати. Для того, щоб уникнути цих моментів, потрібно створювати систему тестування, це зможе зберегти фінанси та, звичайно, репутацію компанії замовника. Метою дипломного проекту є створення автоматизованої системи тестування на базі платформи Selenium для тестування основного функціоналу інтернет -ресурсу. Об'єкт дослідження: автоматизована система тестування основного функціоналу інтернет-ресурсу. Предметом дослідження являється модель програмного рішення для автоматизованого тестування основного функціоналу інтернет-ресурсу. Новизна даної моделі програмного ріщення полягає в розробці нового комбінованого програмного застосунку, який вирішить питання щодо поєднання засобів та інструментів для автоматизованого тестування основного функціоналу інтернет-ресурсів. Хоча існує безліч інструментаріїв для тестування інтернетресурсів, за допомогою яких проводиться тестування, але, на жаль, не існує цілісного програмного рішення для комбінованого тестування основного функціоналу.9 У першому розділі було розглянуто види інтернет-ресурсів, які вони бувають, і які найвідоміщі для користувачів. Також було оглянуто та проведено аналіз стовсовно типів веб-сайтів, які користувач може зустріти в інтернеті. У другому розділі було розглянуто процес розробки веб-сайтів, види тестування, та проаналізовано способи тестування. Також для реалізації було обрано платформу Selenium, шляхом порівняння з іншими засобами для тестування, мову Java, та середовище розробки IntelliJ IDEA. У третьому розділі було описано створення автоматизованих тестів та прикріплено скріншоти опису всіх класів, а також описана інструкція для запуску тетсів, для вирішення проблем, які можуть виникнути при даній дії і виконана реалізація самих тестів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: доцент, кандидидат технічних наук, Куклінський Максим Володимирович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51760
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2021_122_Шевцова_Ю_М.pdfДипломна робота бакалавра3.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.