Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шевчук, Анастасія Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2021-07-05T06:22:38Z | - |
dc.date.available | 2021-07-05T06:22:38Z | - |
dc.date.issued | 2021-06 | - |
dc.identifier.uri | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749 | - |
dc.description | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. с.-г. н. Ястремська Л.С. | uk_UA |
dc.description.abstract | Досліджено вплив осмотичного тиску на молочнокислі бактерії зразків кисломолочного продукту типу «Айран». Виявлено, що зі збільшенням концентрації солі, яка перевищує 4% відбувається руйнування цілісності клітинної стінки, що призводить до загибелі культур. Оптимальною концентрацією, яка за мікробіологічними, фізико-хімічними показниками є 2%. Запропоновано удосконалену схему виробництва кисломолочного продукту типу «Айран» на стадії заквашування та фільтрування. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Національний авіаційний університет | uk_UA |
dc.subject | дипломна робота | uk_UA |
dc.subject | біотехнологія | uk_UA |
dc.subject | молочнокислі бактерії | uk_UA |
dc.subject | сіль | uk_UA |
dc.subject | осмотичний тиск | uk_UA |
dc.subject | кисломолочний продукт | uk_UA |
dc.subject | фізико-хімічні показники | uk_UA |
dc.title | Вплив осмотичного тиску на ріст молочнокислих бактерій при їх використанні у біотехнологіях | uk_UA |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_Шевчук А.О..pdf | Пояснювальна записка | 2.68 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.