Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШевчук, Анастасія Олександрівна-
dc.date.accessioned2021-07-05T06:22:38Z-
dc.date.available2021-07-05T06:22:38Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. с.-г. н. Ястремська Л.С.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено вплив осмотичного тиску на молочнокислі бактерії зразків кисломолочного продукту типу «Айран». Виявлено, що зі збільшенням концентрації солі, яка перевищує 4% відбувається руйнування цілісності клітинної стінки, що призводить до загибелі культур. Оптимальною концентрацією, яка за мікробіологічними, фізико-хімічними показниками є 2%. Запропоновано удосконалену схему виробництва кисломолочного продукту типу «Айран» на стадії заквашування та фільтрування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectбіотехнологіяuk_UA
dc.subjectмолочнокислі бактеріїuk_UA
dc.subjectсільuk_UA
dc.subjectосмотичний тискuk_UA
dc.subjectкисломолочний продуктuk_UA
dc.subjectфізико-хімічні показникиuk_UA
dc.titleВплив осмотичного тиску на ріст молочнокислих бактерій при їх використанні у біотехнологіяхuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Шевчук А.О..pdfПояснювальна записка2.68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.