Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749
Название: | Вплив осмотичного тиску на ріст молочнокислих бактерій при їх використанні у біотехнологіях |
Авторы: | Шевчук, Анастасія Олександрівна |
Ключевые слова: | дипломна робота біотехнологія молочнокислі бактерії сіль осмотичний тиск кисломолочний продукт фізико-хімічні показники |
Дата публикации: | июн-2021 |
Издательство: | Національний авіаційний університет |
Краткий осмотр (реферат): | Досліджено вплив осмотичного тиску на молочнокислі бактерії зразків кисломолочного продукту типу «Айран». Виявлено, що зі збільшенням концентрації солі, яка перевищує 4% відбувається руйнування цілісності клітинної стінки, що призводить до загибелі культур. Оптимальною концентрацією, яка за мікробіологічними, фізико-хімічними показниками є 2%. Запропоновано удосконалену схему виробництва кисломолочного продукту типу «Айран» на стадії заквашування та фільтрування. |
Описание: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. с.-г. н. Ястремська Л.С. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51749 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2021_162_Шевчук А.О..pdf | Пояснювальна записка | 2.68 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.