Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51699
Title: Вплив ультразвукових коливань на молочнокислі бактерії при технології виготовлення біойогурту
Authors: Дорошенко, Євгеній Олександрович
Keywords: дипломна робота
біотехнологія
йогурт
біойогурт
молочнокислі бактерії
ультразвук
ферментація
титр
бродіння
ферменти
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Актуальною проблемою сьогодення є якісні молочнокислі продукти. Перед сучасним суспільством постало питання щодо підвищення якості, біологічних цінностей, безпечності, покращення смакових показників та розширення асортименту вибору молочнокислих продуктів. Зважаючи на екологічну ситуацію в Україні та світі, та зростаючу частоту захворювань, у всіх країнах світу сформульована державна політика у сфері харчування. Розробка нових технологій функціональних молочнокислих продуктів є надзвичайно актуальною. Функціональні харчові продукти призначені підтримати та покращити здоров’я людини, володіють профілактично-лікувальною дією, вони є джерелом корисних вітамінів і амінокислот. Першочерговою задачею науковців- харчовиків є створення функціональних продуктів профілактичного призначення, а задачею держави популяризація їх серед населення, поряд з пропагандою здорового способу життя. Держава захищає своїх громадян, застосовуючи механізми контролю виробників шляхом впровадження стандартів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. с.-г. н. Ястремська Л.С.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51699
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Дорошенко Є..pdfПояснювальна записка1.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.