Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51691
Title: Особливості технології виробництва ферментованих напоїв для пілотів з використанням ягід Ялівцю звичайного (Juniperus communis)
Authors: Куриленко, Ірина Миколаївна
Keywords: дипломна робота
ферментовані напої
біологічно-активні речовини
ферменти
квасне сусло
ягоди ялівцю звичайного
Juniperus communis)
технологія
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Виявлено, що безалкогольні ферментовані напої можуть виконувати роль замінної терапії при профілактиці порушень діяльності кишкової флори. Необхідним є вивчення такої дії у існуючих напоїв, а також розробити технології нових ферментованих напоїв з направленим підбором та виділенням високоефективних штамів мікроорганізмів для досягнення максимального терапевтичного ефекту. Розширення асортименту ферментованих напоїв можна за рахунок підбором доцільної сировини, яка б забезпечувала накопичення найбільшої кількості біологічно активних речовин мікроорганізмами через її хімічний склад. Ягоди ялівцю звичайного є цінною та перспективною сировиною для виробництва ферментованих напоїв.Удосконалено технологічну схему отримання ферментованих напоїв для пілотів на основі квасного сусла з додаванням ягід Ялівцю звичайного.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент кaфeдpи бioтeхнoлoгiї, к.т.н. Косоголова Л.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51691
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_402_162_Куриленко І.М..pdfПояснювальна записка1.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.