Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51425
Title: Перспективи розвитку глобальних міст у сучасній світовій економіці
Authors: Румянцев, Едуард Володимирович
Keywords: дипломна робота
глобальне місто
глобалізація світового господарства
сталий розвиток міст
світогосподарський процес
урбанізація
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Румянцев Е.В. Перспективи розвитку глобальних міст у сучасній світовій економіці. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 100 с.
Abstract: Глобалізація викликала собою зміни в масштабах територіалізації економічних і політичних процесів. Глобальні міста надали нового масштабу динаміці територіалізації. Ключова особливість цих змін полягає у відмові від колишніх аналітичних категорій і колишніх ієрархій. Це приводить до нововведень у теоріях і методах, а отже, і до жвавої полеміки. У 90-х роках суперечка загострилася, і з’явився новий проект дослідження міських проблем, а також низка різних незалежних питань, пов’язаних із цим. У свою чергу, глобалізація призвела до появи в науковій літературі нового напрямку, в якому міста розглядаються з зовсім іншої точки зору, ніж раніше. Нові потужні гравці в постмодерних умовах простору міжнародних відносин можна віднести до глобальних (світових) міст. Іншими словами, в останні десятиліття глобальні міста були учасниками МВ, виконуючи такі функції, як створення, форматування, переформатування МВ та посередництво. Цей новий статус глобальних міст, їх універсальність у просторі МВ, а також конкуренція та співпраця між цими містами досягають вищезазначених тем.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, к.е.н. Татаренко Наталія Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51425
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Румянцев_Кваліфікаційна робота pdf.pdfПояснювальна записка972.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.