Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51416
Title: Сучасні напрями розвитку лізингу на ринку міжнародних авіаперевезень
Authors: Мирутенко, Марина Олександрівна
Keywords: дипломна робота
лізингові операції
авіаційний лізинг
парк повітряних суден
ринок міжнародних авіаперевезень
міжнародний лізинг
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мирутенко М.О. Сучасні напрями розвитку лізингу на ринку міжнародних авіаперевезень. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 101 с.
Abstract: Серед багатьох економічних завдань в сфері повітряного транспорту пріоритетним виступає завдання підвищення ефективності використання нашого, вітчизняного, парку повітряних суден та пошук шляхів його оновлення. В умовах, що склалися, найоптимальнішим рішенням для виходу з кризи став розвиток лізингу авіаційної техніки, перш за все, вітчизняного виробництва. В Україні найчастіше використовують лізинг в транспортній та сільськогосподарській галузях. Український ринок лізингових послуг взагалі та лізингових послуг в авіаційній галузі знаходяться в стадії становлення. Та якщо інші сегменти ринку України, такі як лізинг легкових і вантажних автомобілів, лізинг залізничного транспорту перебувають зараз у стадії розвитку та підйому, ринок лізингу авіатехніки перебуває в скрутному становищі. Зараз можливо упевнено констатувати, що якщо найближчим часом державні органи не переглянуть свою політику, то через декілька років такий вид лізингових послуг не буде надаватися в Україні. Донедавна основною проблемою вітчизняного авіа лізингу було не тільки відсутність державної підтримки у вигляді дозволу на відстрочку виплати лізингових платежів, відсутність будь-яких податкових пільг як для лізингодавця так і для лізинг одержувача, але ще й проведення дискримінаційної податкової політики, відсутність механізмів залучення до авіаційної галузі як вітчизняних так і іноземних інвесторів, недосконалість законодавчої бази, відсутність чітких механізмів забезпечення та повернення предмету лізингу лізинговій компанії.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту:професор, д.е.н. Румянцев Анатолій Павлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51416
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Мирутенко.pdfПояснювальна записка671.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.