Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51407
Title: Міжнародне економічне співробітництво країн Європейського Союзу в аграрному секторі
Authors: Коваль, Ірина Юріївна
Keywords: дипломна робота
міжнародне економічне співробітництво
міжнародні організації
державна підтримка
Європейський Союз
аграрне виробництво
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Коваль І.Ю. Міжнародне економічне співробітництво країн Європейського Союзу в аграрному секторі. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 87 с.
Abstract: В умовах глобальних перетворень, у наступні десятиліття світ чекає небувале зростання населення і, як наслідок, - дефіцит продовольства. Відповідно до цього аграрний сектор будь-якої країни є важливим елементом національної економіки, він є одним з провідних рушіїв сталого економічного розвитку. Нині, міжнародні економічні відносини – це одна із форм міжнародних відносин. Окрім того, міжнародні економічні відносини являють собою цілу систему економічних зв’язків з виробництва, розподілу, обміну та споживання продуктів, що вийшли за рамки національних кордонів. Зацікавленість до аграрної галуі України збільшується з кожним роком. Ставши вже сьогодні одним з найбільших експортерів зерна і кукурудзи, а також володіючи значними площами сільськогосподарських земель, Україна зможе забезпечувати істотну частку світового попиту на продовольство. Водночас для зростання конкурентноспроможності та збільшення валютних надходжень, Україні слід здійснити перехід від екстенсивного до інтенсивного типу аграрного виробництва, що потребує налагодження тісного міжнародного економічного співробітництва з країнами світу – від міжнародної торгівлі, до міжнародного обміну технологіями у сфері сільського господарства. Адже без налагодження тісного та продуктивного иіжнародного економічного співробітництва, у тому числі без залучення інвестицій, Україна не зможе зайняти відповідну нішу на світовому ринку виробництва аграрної продукції та продовольства, не зможе ефективно використати наявний аграрний потенціал для забезпечення стабільного економічного зростання.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.е.н. Панікар Герман Юрійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51407
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_2021_292_КовальІ.Ю.pdfПояснювальна записка735.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.