Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51406
Title: Фондові біржі в структурі глобального фінансового ринку
Authors: Киричок, Ярослав Васильович
Keywords: дипломна робота
фондова біржа
фондовий ринок
ринок цінних паперів
позабіржовий ринок
капіталізація
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Киричок Я.В. Фондові біржі в структурі глобального фінансового ринку. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 91 с.
Abstract: У сучасних реаліях світовий фондовий ринок посідає важливе місце у системі міжнародних економічних відносин. Адже, виступає як сфера мобілізації фінансового капіталу і таким чином набуває особливого значення. Відтак, залишається актуальним на сьогодні дослідження функціонування й розвитку фондового ринку і в особливості системи фондових бірж, як структурного елементу, що допомагає забезпечувати перерозподіл коштів між тими, у кого вони є та тими, хто їх потребує, при цьому сприяти збагаченню не тільки основних учасників – компаній та інвесторів, але й країн світу. Важливо відмітити, що фондові біржі завдяки своїм механізмам акумуляції інвестиційного капіталу є найбільш масштабною та динамічною складовою фінансового ринку, а також вони мають вплив фактично на всі сфери життя суспільства, адже не дарма більшість економічних криз у першу чергу починається із рецесій на фондових біржах.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.е.н. Прокоп’єва Аліна Анатоліївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51406
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Киричок Я_Кваліфікаційна робота.pdfПояснювальна записка921.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.