Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51404
Title: Пріоритети розвитку Інтернет-економіки у міжнародному бізнесі в сучасних умовах
Authors: Іванов, Микола Дмитрович
Keywords: дипломна робота
міжнародний бізнес
інтернет-економіка
світова економіка
блокчейн
цифрове робоче місце
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Іванов М.Д. Пріоритети розвитку Інтернет-економіки у міжнародному бізнесі в сучасних умовах. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 107 с.
Abstract: На початку третього десятиріччя ХХІ ст. економіка країн-лідерів світового господарства переживає кардинальну структурну перебудову на основі переходу від традиційної індустрії третього та четвертого технологічного укладу до нового – п'ятого та шостого технологічного укладу, в основі якого – Інтернет-економіка, цифрова економіка, «Індустрія 4.0». Такі кардинальні структурні зрушення охоплюють всі сфери та сектори національного і світового виробництва, а також – сферу послуг: від енергетики, сільського господарства – до туризму, освітніх та медичних послуг, транспортних перевезень, житлово-комунальних послуг. Міжнародна конкуренція сприяє тому, що поряд з країнами-лідерами, до нових технологічних змін швидко адаптується і бізнес країн, що розвиваються, у т.ч. – українські бізнес-структури. Адже застосування нових Інтернет-технологій надає великому, середньому та малому бізнесу низку конкурентних переваг, дозволяє зменшувати собівартість виробництва, сприяє зростанню його якості, ефективності та екологічності. Для сучасних фахівців у сфері міжнародних економічних відносин вкрай важливо визначити основні тенденції, тренди та пріоритети використання потенціалу Інтернет-економіки у міжнародному бізнесі. Такий підхід у системних міжнародних економічних дослідженнях має не тільки теоретичне, але й вагоме практичне значення, адже створює дієве підгрунтя для спрямування обмежених ресурсів, капіталів та робочої сили у найбільш перспективні та рентабельні сфери розвитку сучасного міжнародного бізнесу на основі використання потужного потенціалу Інтернет-економіки.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: професор, д.н.д.у. Біла Світлана Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51404
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом _Іванов МД.pdfПояснювальна записка791.95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.