Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51397
Title: Соціально-економічні наслідки реалізації експортного потенціалу України
Authors: Бердега, Ангеліна Михайлівна
Keywords: дипломна робота
зовнішня торгівля
експортний потенціал
торговельні війни
державна підтримка
соціально-економічні наслідки
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бердега А.М. Соціально-економічні наслідки реалізації експортного потенціалу України. - Національний авіаціний університет. - Київ, 2021. - 94 с.
Abstract: Розвитку власного, національного експортного потенціалу кожна держава світу, традиційно, приділяє посилену увагу. Адже налагоджені експортні поставки товарів та послуг на світовий ринок надають та гарантують країні стабільні валютні надходження, поповнення державного бюджету, збереження вже існуючих, та створення нових робочих місць, забезпечують позитивну економічну динаміку економічного зростання в цілому. Натомість, на початку третього десятиріччя ХХІ ст. на світовому ринку спостерігається досить жорстка конкурентна боротьба між країнами світу за створення найбільш сприятливих умов для реалізації національного експортного потенціалу, у т.ч. шляхом задіяння тарифних та нетарифних методів обмеження імпортних поставок, впровадження заходів «неопротекціонізму», у т.ч. за умов зростаючої участі державного впливу та державного регулювання. Адже, стає зрозумілим, що виключно за рахунок ринкових важелів неможливо забезпечити стабільне зростання обсягів експорту, а провідну роль у цьому процесі має відігравати державна підтримка.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.н.д.у., професор Біла Світлана Олексіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51397
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом-Бердега.pdfПояснювальна записка1.1 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.